Oranjecamping blijft tijdens WK in São Paulo

23 juni 2014 om 00:33 • Aangepast 24 april 2020 om 14:22
nl
De Oranjecamping verhuist na de groepsfase van het WK niet naar Rio de Janeiro, maar blijft in São Paulo. Dat hebben de organisatoren van de populaire camping voor Nederlandse voetbalfans zondag afgesproken met de eigenaar van het terrein waarop ze momenteel verblijven. De beoogde kampeerplek in Rio de Janeiro bleek geen succes.
Geschreven door

Belgische voetbalfans die tijdens de groepsfase in Rio de Janeiro kamperen, klaagden de afgelopen dagen over gebrek aan sanitair, te weinig stroompunten en slecht werkend internet.
Ter compensatie voor de slechte omstandigheden kregen ze per persoon 50 euro per nacht terug van de Oranjecamping, die samen met de Belgische voetbalbond de camping voor fans van de 'Rode Duivels' had opgezet. Het was de bedoeling dat het kampeerterrein in Rio tijdens de knockoutfase zou gaan dienen als internationale camping, onder anderen voor de Nederlandse fans.
550 campinggasten in São PauloNaar verwachting verblijven rondom de wedstrijd tegen Chili, die maandag in São Paulo wordt gespeeld, ongeveer 550 gasten op de Oranjecamping van Bredanaar Jokko de Wit. Voetbalsupporters uit andere landen zijn ook welkom op het terrein aan een groot meer in het Interlagos-district van de Braziliaanse metropool.     Het Nederlands elftal speelt maandag zijn laatste groepswedstrijd op het WK tegen Chili. Bij winst of een gelijkspel gaat Oranje voor de achtste finale naar Fortaleza (29 juni), bij een nederlaag speelt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal op 28 juni in Belo Horizonte. Die stad ligt aanzienlijk dichter bij Sao Paulo dan het noordelijk gelegen Fortaleza.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.