Video

Attractie door brand verwoest op kermis in Helvoirt, omwonenden geëvacueerd

23 juni 2014 om 02:40 • Aangepast 21 november 2020 om 23:49
nl
Op de kermis in Helvoirt aan de Kastanjelaan is zondagnacht een kermisattractie in vlammen opgegaan. De attractie met muntenschuivers was toen de brand uitbrak al gesloten. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel werden omwonenden uit vier huizen geëvacueerd.
Profielfoto van
Geschreven door

De brandweer besloot iets na middernacht tot de ontruiming van de huizen. Dit met name als gevolg van enorme rookontwikkeling. De bewoners, die allemaal zelf elders onderdak wisten te vinden, konden maandagochtend weer terug naar hun huizen en hopen maandag weer gewoon thuis te kunnen slapen. Wel moet een schoonmaakbedrijf volgens twee mensen die boven de slager wonen in hun huis aan de slag. Er is volgens hen geen waterschade, maar het stinkt wel naar rook.
Huizen, winkels en andere kermisattracties in de buurt werden in de nacht van zondag op maandag nat gehouden om overslaan van de brand te voorkomen. Na ruim een uur blussen kwamen de vlammen uit de attractie. Het kostte de brandweer tot maandagochtend vroeg om de brand die binnenin de attractie is ontstaan onder controle te krijgen.
Burgemeester ter plekkeBurgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren, waar Helvoirt onder valt, kwam ter plekke om zich op de hoogte te laten stellen van de situatie. Ook sprak ze met de eigenaar van de attractie en met de mensen die hun huizen uit moesten. Van de eigenaar hoorde ze dat eerder ook al een attractie van hem door brand is verwoest. Hij is volgens de burgemeester erg verdrietig.
Voor de geëvacueerden heeft de gemeente volgens de burgemeester niets hoeven regelen omdat ze zelf allemaal een slaapplek wisten te vinden. Ook lukte het de bewoners nog enkele katten uit hun huizen te halen. De burgemeester noemt het triest dat de avond op deze manier heeft moeten eindigen.
Winkels gewoon openHet was even onduidelijk of alle winkels maandagochtend gewoon open konden gaan, maar dit is wel het geval. De meeste winkels zijn maandagochtend zelfs alweer open. Volgens onze verslaggever die ter plekke is, lijkt de rookschade mee te vallen. Het is volgens de winkeliers een kwestie van de ramen lappen.
Van de kermisattractie zelf is weinig over. De attractie waarmee de eigenaar pas voor de derde keer op een kermis stond, zou een waarde hebben van enkele tonnen. Hoe de brand op de Helvoirtse kermis heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend.
Kermis gaat doorDe kermis in Helvoirt ging vrijdag van start en duurt tot en met maandag. De kermis gaat maandagmiddag vanaf drie uur gewoon door, zo laat de organisatie na overleg maandagochtend weten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.