Ambtenaar gemeente Helmond mishandeld door klanten ijssalon Nemanja

23 juni 2014 om 09:14 • Aangepast 24 april 2020 om 14:22
nl
Een ambtenaar van de gemeente Helmond is vorige week door klanten van ijssalon Nemanja in Mierlo-Hout mishandeld. De ambtenaar zou volgens de gemeente door omstanders zijn aangezien voor de buurman van de ijssalon.
Geschreven door

Dat laat de gemeente weten na vragen van Helder Helmond aan het college van burgemeester en wethouders. In de vragen stelt de partij onder meer dat de gemeente erg ver is gegaan met de eis om een beveiliger bij de deur van de ijssalon neer te zetten.
De gemeente vindt dat die eis niet te ver gaat. Het college laat weten dat de aanpak van het conflict is gericht op het voorkomen van verdere escalatie en het waarborgen van de openbare orde en veiligheid.
'Ambtenaar niet mishandeld'Volgens Bart Hartogs klopt het verhaal van de gemeente niet. Tegen hem is door de ambtenaar aangifte gedaan van mishandeling. ''Dit is echt onzin. Ik heb hem helemaal niet geslagen.''
De ambtenaar stond volgens Hartogs foto's te maken van zijn kinderen die hij op het muurtje van de buurman had gezet. ''We dachten dat de fotograaf in opdracht van de buurman foto's maakte van mijn kinderen. Dat pikte ik niet dus we hebben hem even vastgehouden, zijn fototoestel afgepakt en zijn foto's gewist. Meer is er niet gebeurd. Als de ambtenaar zich had gelegitimeerd, was het niet zo gelopen, maar hij wilde zijn identiteit niet bekendmaken.''
Slepende kwestieDe ijssalon ligt al jaren in de clinch met de buurman. Hij klaagt over geluidsoverlast, maar de buurt vindt dat dat de man zich aanstelt. Het conflict leidde zaterdag tot een tijdelijke sluiting van de zaak omdat de ijssalon weigerde een beveiliger voor de deur te zetten.
Eerder sloot aan de andere kant van de buurman al schoenwinkel Luckydeal. Volgens Patty Gielen van de schoenenwinkel was de boze buurman niet de hoofdreden om de zaak te sluiten, maar heeft het er wel aan bijgedragen. ''Deze man maakt er een hobby van om iedereen te intimideren. Op het moment dat wij daar stonden te lossen, kwam hij al foto's van ons maken en belde hij de politie'', vertelt Gielen.
Na een paar maanden hield de zaak het voor gezien in Mierlo-Hout. ''We waren er na het losmoment eigenlijk al direct klaar mee. Dat ijssalon Nemanja nu voorlopig dicht is, vind ik ook heel erg.''
Petitie tegen buurmanDe buurt startte na de sluiting van de ijssalon een petitie. Die is inmiddels ruim 1800 keer getekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.