Sytze van der Velde 'Ik wist niet dat ik boven kinderdagverblijf woon' - Omroep Brabant

Sytze van der Velde 'Ik wist niet dat ik boven kinderdagverblijf woon'

23 juni 2014 om 10:01
nl
De veroordeelde pedoseksueel Sytze van der Velde wist niet dat hij boven een kinderdagverblijf woont in Amersfoort. Dit heeft hij gezegd tegen RTV Utrecht. Het doet er volgens Van der Velde ook niet toe, want 'hij is geen Robert M.', zo laat hij weten.
Geschreven door

RTV Utrecht meldt ook dat de veroordeelde pedoseksueel, die oorspronkelijk uit Eindhoven komt, een bodemprocedure wil beginnen tegen de gemeente Amersfoort. Van der Velde vindt dat burgemeester Bolsius van Amersfoort onrechtmatig heeft gehandeld door zijn verblijfplaats te onthullen. Hij wil een schadevergoeding eisen.
De bekendmaking van het adres van Van der Velde leidde dit weekend tot onrust in de wijk in Amersfoort. Buurtbewoners zijn vooral kwaad omdat hij boven een kinderdagverblijf woont. Zondagmiddag kwamen ruim honderd demonstraten naar de flat in Amersfoort waar hij sinds begin mei woont.
'Demonstreren is zinloos'De burgemeester nam bij het protest vierhonderd handtekeningen in ontvangst. Naar aanleiding van het protest meldde Van der Velde zich bij de redactie van RTV Utrecht. Hij zegt niet te vallen op zeer kleine kinderen, zoals bijvoorbeeld Robert M, die veroordeeld is voor het seksueel misbruiken van baby's en peuters in een crèche.
Ook zegt Van der Velde te verwachten dat het leven 'snel gewoon verder zal gaan'. Demonstreren is volgens hem zinloos. Hij kan en gaat naar eigen zeggen niet weg uit de flat waar hij nu woont in Amersfoort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.