Video

Eerste lichting asielzoekers komt aan in De Maashegge in Overloon

23 juni 2014 om 10:41 • Aangepast 24 april 2020 om 14:22
nl
De Maashegge in Overloon verwacht maandag zijn eerste bewoners. Vijftien asielzoekers trekken in de oud-jeugdgevangenis in. Uiteindelijk moet het asielzoekerscentrum onderdak bieden aan 800 asielzoekenden.
Geschreven door

Voor de eerste lichting is alles op orde, zegt Jeanet Scholten van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Zij kan nog niet zeggen wanneer ook de andere asielzoekers intrekken.
Komst andere asielzoekers"Op dit moment kunnen we naast deze vijftien mensen nog 132 anderen huisvesten. Maar het is niet te zeggen hoeveel mensen er de komende tijd nog binnenkomen. Dat verschilt per week", stelt Scholten.
Als het hele complex ingericht is zouden er in De Maashegge zelfs 800 mensen moeten kunnen verblijven. Of dat aantal uiteindelijk gehaald wordt, is volgens Scholten evenmin duidelijk. "We gaan nog steeds uit van 800", zegt ze.
KritiekVanaf maandag verblijven er asielzoekers uit Rusland, Syrië en Eritrea in Overloon. De komst van het asielzoekerscentrum ging gepaard met veel kritiek van de inwoners.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.