Burgemeester Noordanus over relletje GayVillage: 'Overdreven dat stad is beschadigd'

23 juni 2014 om 11:52 • Aangepast 21 november 2020 om 23:49
nl
De gemeenteraad van Tilburg sprak maandagochtend met burgemeester Peter Noordanus over zijn medewerking aan de grap over een speciale woonwijk voor homo´s in zijn stad. De hoax zorgde vorige week voor veel ophef en geschokte reacties. Hans Smolders van Lijst Smolders Tilburg vindt dat 'de geloofwaardigheid van de burgemeester in het geding is gekomen'.
Profielfoto van
Geschreven door

Noordanus figureerde vorige week woensdag op de website van een makelaar en projectontwikkelaar. Daarop werd de zogenoemde GayVillage aangeprezen: een afgeschermde wijk bij Tilburg exclusief voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.
Grap van Roze MaandagDe burgemeester gaf op de site een algemeen antwoord over homo-emancipatie. Later bleek dat de woonwijk een grap was van de stichting Roze Maandag. Die wilde hiermee aandacht voor homo-acceptatie vragen.
De burgemeester vindt het vervelend en betreurt het dat de grap zo is verlopen. "Het ging om een inhoudelijke boodschap. Het is overdreven om te zeggen dat de stad is beschadigd", laat Noordanus de raad weten.
Meerderheid college op de hoogteDe meerderheid van het college was uit het informele circuit op de hoogte van de grap, maar alleen de burgemeester was betrokken.
De burgemeester zette de inwoners en de media op het verkeerde been. Dat schoot onder meer Omroep Brabant, NOS, NRC Handelsblad en ANP in het verkeerde keelgat. Ze stuurden Noordanus een boze brief. [Tweet:body:https://twitter.com/janwaalen/status/480972740636475392]
Noordanus in gesprek met mediaNoordanus nodigt de pers nu uit voor een gesprek. "En daar is het dan wel mee klaar", zegt de burgemeester tijdens de raadsvergadering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.