Resten van tweede militair gevonden bij Overdiepse Polder in Sprang-Capelle

23 juni 2014 om 12:26 • Aangepast 24 april 2020 om 14:22
nl
Bij het onderzoek naar de menselijke resten in de Overdiepse Polder bij Sprang-Capelle zijn botten gevonden van een tweede persoon. Het gaat om twee militairen uit de Tweede Wereldoorlog.
Geschreven door

De resten van de tweede militair zijn gevonden door de Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL). Uit de knopen van uniformen en haarkammetjes die zijn gevonden blijkt dat het om militairen uit de Tweede Wereldoorlog gaat. Ook is bekend dat in die regio zwaar is gevochten in die periode.
Identificatie duurt nog langVorige week vonden hobbyisten met een metaaldetector de menselijke resten. Deze zijn door de BIDKL meegenomen naar het lab op Kamp Soesterberg. De identificatie kan maanden of zelfs nog jaren duren.
In het gebied waar de menselijke resten zijn gevonden, waren in december 1944 en januari 1945 heftige gevechten om het Duitse bruggenhoofd Capelsche Veer. Het bruggenhoofd maakte deel uit van een steunoperatie rond het Duitse Ardennenoffensief. Tijdens vijf weken durende strijd vielen zo'n 1.200 doden en gewonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.