Pleegouders hopen op nieuwe stunt Memphis Depay tegen Chili

23 juni 2014 om 12:36 • Aangepast 24 april 2020 om 14:22
nl
Het Nederlands elftal start maandagavond tegen Chili hoogstwaarschijnlijk zonder PSV-aanvaller Memphis Depay in de basis. Tegen Australië was Depay nog de held met een assist en de beslissende 3-2. Zijn Geldropse pleegouders hopen dat hij tegen Chili opnieuw als invaller kan schitteren.
Geschreven door

Acht jaar geleden kwam Memphis bij Olaf Heijblom en zijn vrouw in huis. 12 jaar oud, bepakt met een hoop talent en al evenveel problemen. Hij stond bekend als een moeilijke jongen en had een heel slechte band met zijn echte vader.
Huilen"Op een gegeven moment hoorde ik Memphis op zijn kamer huilen. Ik ben bij hem gaan zitten en langzaam kwam zijn verhaal eruit. Wij hebben ons als gezin opengesteld naar hem toe en duidelijk laten zien dat een huishouden ook leuk en gezellig kan zijn en dat we leuke dingen deden", zegt Olaf Heijblom, de pleegvader van Memphis Depay.
Held van OranjeMemphis Depay ging als reservespeler naar het WK, maar werd al in de tweede wedstrijd de held van oranje. Niet alleen gaf hij bij de 2-2 de assist waaruit Robin van Persie scoorde, Memphis besliste ook nog eens de wedstrijd met een mooi afstandsschot: 3-2.
Heijblom: "Dat was natuurlijk een geweldig moment waarop we gehoopt hadden. Dat hij scoorde was al geweldig maar dat ie de winnende maakte was ongelooflijk." 
Memphis-showTegen Chili begint Depay op de bank. Maar Heijblom heeft goede hoop op een nieuwe Memphis-show. "Van mij mag hij weer invallen en dan opnieuw scoren. Ik zie het helemaal voor me."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.