Kinderboerderij De Leijhoeve in Rijsbergen opnieuw dupe van vernielingen: 'De maat is vol'

23 juni 2014 om 13:06 • Aangepast 24 april 2020 om 14:22
nl
Vandalen hebben afgelopen weekend flink huis gehouden op kinderboerderij De Leijhoeve in Rijsbergen. In de nacht van zaterdag op zondag vernielden onbekenden een deel van het terrasmeubilair. Ze gooiden stoelen en tafeltjes in de sloot en in de speeltuin of maakten er metershoge torens van. Voor de kinderboerderij is de maat vol.
Geschreven door

De openbare kinderboerderij aan het Burgemeester N. de Jaegerplein wordt al langer geteisterd door vernielingen. Eerder werden al informatieborden kapot gemaakt.
Konijnen vechten tot bloedens toe"De dieren zijn gelukkig ongedeerd gebleven, maar dat is ook weleens anders geweest", aldus een medewerkster van de kinderboerderij. "Zo zijn de konijnen een keer allemaal uit hun hok gehaald en bij elkaar gezet. De dieren hebben toen tot bloedens toe met elkaar gevochten", vertelt ze.
Voor de medewerkers van de kinderboerderij moet het eens afgelopen zijn met de overlast. Voor de zoveelste keer wordt aangifte gedaan bij de politie. De kinderboerderij denkt te weten in welke hoek ze de daders moet zoeken, maar doet daar verder geen uitspraken over. Bewijs is er niet.
Camera's of hekDe kinderboerderij overweegt camera's op te hangen of een hek rond de boerderij te zetten. Liever willen ze het open karakter van de kinderboerderij behouden.
"Nu kunnen wandelaars na sluitingstijd nog gewoon over het erf rondlopen. Vooral bewoners van de nabijgelegen woonvoorziening Amarant maken daar veel gebruik van. Het zou jammer zijn als dit niet meer kan", aldus de medewerkster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.