Drugsmisdrijven gemiddeld vaker in Breda dan in grootste steden van Nederland

23 juni 2014 om 14:09
nl
In Breda vinden meer misdrijven op het gebied van drugshandel plaats in vergelijking tot de grootste steden van Nederland. Uit cijfers van de Veiligheidsmonitor van de gemeente blijkt dat de drugsmisdrijven vorig jaar 383 keer voorkwam in Breda. Ruim negen procent van alle Bredanaars ondervindt drugsoverlast in de buurt. Ook dit is hoger dan het landelijk gemiddelde.
Geschreven door

Een kwart van alle inwoners voelde zich in 2013 onveilig in eigen omgeving. Dit is gelijk aan het gemiddelde van de grootste steden. Bredanaars geven de veiligheid in hun buurt gemiddeld een 6,8. 
Haagse BeemdenDe aanpak van jongerenoverlast in het stadsdeel Haagse Beemden lijkt een succes. De gemeente heeft gezorgd voor meer faciliteiten zoals een ontmoetingsplekken in Kraaiennest en Galaxy.
Ook het Grote Broerproject heeft de overlast teruggedrongen. Het project richt zich op jongeren die een positieve bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid binnen de wijk. In andere delen van Breda is de overlast gelijk gebleven.
Daling inbraken en geweldHet aantal woninginbraken en geweldsmisdrijven is vorig jaar licht gedaald. Wel is er sprake van meer winkeldiefstal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.