Europarlementariërs happen een harinkje van vishandel De Ruijters Vis uit Breda - Omroep Brabant

Europarlementariërs happen een harinkje van vishandel De Ruijters Vis uit Breda

23 juni 2014 om 14:49 • Aangepast 24 april 2020 om 14:22
nl
Ongeveer 300 Europarlementariërs happen maandagmiddag vanaf zes uur een overheerlijk harinkje weg van vishandel De Ruijters Vis uit Breda. De mobiele vishandel van het echtpaar Karel Prevoost en Jolanda de Ruijter werd bij het Europees Hof aanbevolen door het Nederlands Visbureau.
Geschreven door

Bovendien is de trip naar Brussel een extra beloning voor het behalen van de nationale titel vorige week in Kasteel de Haar in Haarzuilens. Karel Prevoost: “Een jury met als voorzitter chef-kok Robert Kranenborg beoordeelde onze presentatie als beste. De afgelopen vijf jaar zijn we vier keer in de prijzen gevallen.”
Vincent van GoghTijdens de wedstrijd in Haarzuilens presenteerden tien vishandelaren de haring onder het motto ‘stad en streek’. Prevoost: “De haring is voor iedereen hetzelfde, de uitwerking verschilt. We hadden de afgelopen jaren Breda als onderwerp in onze presentatie verwerkt. Volgend jaar is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is overleden. Daarom hebben we dit jaar voor het thema Vincent van Gogh, het bloemencorso en Zundert gekozen. De haringhapjes met onder meer bloemen waren voldoende voor de nationale titel.”
Hele eerHet echtpaar vindt het verzoek om namens Nederland een haringparty te mogen verzorgen een hele eer. “Normaal gesproken is een dergelijke opdracht weggelegd voor vishandelaren uit Katwijk, Urk of Scheveningen. Voor ons is het een mooie gelegenheid om onze Bourgondische streek promoten in Brussel.“
In de mobiele viskar worden maandagmiddag meer dan duizend haringen schoongemaakt door het Bredase echtpaar.  Twee ingehuurde haringmeisjes presenteren de hapjes aan de Europarlementariërs en hun gasten. 
“Op het terrein van het Europees Hof komen, zal nog wel wat tijd in beslag nemen. Onze wagen ondergaat eerst een uitgebreide controle op mogelijke explosieven”, aldus Prevoost. De pot met zure bommen zal dus waarschijnlijk wel in Breda achterblijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.