Rechtszaak mishandelde peuter Fritzie: rechter doet dinsdag uitspraak tegen Tilburgse ex van moeder

24 juni 2014 om 11:55
nl
De rechtbank in Breda doet dinsdagmiddag uitspraak in de zaak van de mishandelde peuter Fritzie uit Tilburg. Tegen de 28-jarige Wander S. uit Tilburg, de ex van de moeder van het meisje, wordt drie jaar cel geëist met aftrek van voorarrest. De man zou het kind in 2012 meerdere malen door elkaar hebben geschud waardoor letsel ontstond.
Geschreven door

De zwaargewonde Fritzie werd in december 2012 door zijn moeder naar de huisarts gebracht. Het meisje was ernstig mishandeld. Ze had bloedingen onder haar hersenvlies.
'Zwaar geweld'Justitie is ervan overtuigd dat Wander S. zwaar geweld heeft gebruikt en dat Fritzie daardoor het letsel opliep. Dit zou zijn gebeurd toen de moeder van Fritzie de kamer uit was om haar tanden te poetsen. Volgens Wander S. zou het kindje vaak gevallen zijn en is hij onschuldig. Zijn advocaat eist vrijspraak. S. zit inmiddels al zeventien maanden in voorarrest.
De politie pakte in januari vorig jaar eerst de 26-jarige partner van de vrouw op. Later die maand werd de moeder van Fritzie gearresteerd. Ook zij wordt nog steeds gezien als verdachte.
'Hersenletsel door valpartijen niet aannemelijk'Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is het niet aannemelijk dat die eerdere valpartijen voor het ernstig hersenletsel van de peuter zorgden. Ook vindt het NFI het onwaarschijnlijk dat de verwondingen die het meisje op 14 december 2012 opliep, zijn veroorzaakt door een ongeluk.
Volgens justitie dat de moeder van Fritzie vaak met het kind bij de huisarts kwam voor kleine dingen als darmkrampjes. Volgens de officier van justitie had Fritzie nadat Wander S. in haar leven kwam, vaak blauwe plekken tijdens die doktersbezoeken.
Eis: drie jaar cel met aftrek voorarrestTwee weken geleden eiste het OM drie jaar cel met aftrek van het voorarrest van de ruim zestien maanden die Wander S. al in de cel heeft doorgebracht. De verdachte liet tijdens de behandeling de zaak weten dat hij 'belachelijk' is dat hij vastzit. "Dat terwijl Fritzie's moeder vrij is."   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.