Doodrijder Ellen Askamp hoort 4 jaar cel eisen in hoger beroep

23 juni 2014 om 16:46
nl
Tegen de 24-jarige man uit Oosterhout die Ellen Askamp (17) in Breda doodreed is maandagmiddag in hoger beroep vier jaar geëist. Daarnaast wil justitie dat hij acht jaar lang niet achter het stuur kruipt. Dat werd maandag duidelijk tijdens de behandeling in het gerechtshof in Den Bosch.
Geschreven door

De zaak was door de Hoge Raad terugverwezen naar het Hof in Den Bosch omdat er volgens de raad door de omstandigheden geen sprake kon zijn van 'roekeloos rijgedrag', maar van 'in aanzienlijke mate onvoorzichtig' rijgedrag.
Het Openbaar Ministerie hield in haar eis vast aan de eerdere uitspraken van de rechtbank en hoger beroep van 4 jaar cel. Het Hof doet vermoedelijk in juli uitspraak. De man uit Oosterhout is inmiddels op vrije voeten.Hij zat al dertig maanden in hechtenis. 
DronkenDe jonge Askamp werd in april 2011 doodgereden toen ze terugkwam van een avondje stappen. De man die haar aanreed was dronken en reed met 110 kilometer per uur over de rondweg van Breda. De rechter noemde het 'een dollemansrit'.
Volgens het OM heeft de doodrijder zich schuldig gemaakt aan roekeloos rijgedrag. "De verdachte heeft zeer onvoorzichtig rijgedrag vertoond waarbij welbewust en met ernstige gevolgen onaanvaardbare risico's zijn genomen", aldus justitie.[YouTube:body:http://youtu.be/A0-OYbiLPuQ]
Na ongeval doorgeredenHij zou in de bebouwde kom 'veel te hard' hebben gereden. "Hij was uit geweest en had teveel gedronken, terwijl hij beginnend bestuurder was en is na het ongeval doorgereden."
De rechtbank veroordeelde de 21-jarige bestuurder tot vier jaar cel en acht jaar rijontzegging na een eis van zes jaar cel en tien jaar rijontzegging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.