Misdaadjournalist: 'Vermoedelijk meerdere betrokkenen bij dode man Sint-Michielsgestel'

23 juni 2014 om 18:13 • Aangepast 24 april 2020 om 14:23
nl
Bij de mogelijke moord op de man die zondagochtend dood werd gevonden in Sint-Michielsgestel, moeten meerdere mensen betrokken zijn geweest. Dat vermoedt misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink die de zaak op de voet volgt. "Wie de moord ook heeft gepleegd, hij is niet de slimste", vertelt hij.
Geschreven door

De dode man werd op landgoed Pettelaar vlakbij de snelweg A2 in een uitgebrande bestelwagen gevonden door een voorbijganger. De politie liet onmiddellijk weten dat het sterk rekening houdt met een misdrijf. "Daarbij denk je natuurlijk meteen aan moord", aldus Korterink.
Volgens de misdaadjournalist moet de politie daarvoor duidelijke aanwijzingen gevonden hebben. "Mogelijk hebben ze kogels aangetroffen, anders komen ze niet meteen met zo'n conclusie."
'Vast een chauffeur gehad'Voor het plegen van zo'n moord op een openbaar terrein moet de dader volgens Korterink hulp gehad hebben. "Je kan daar nooit zo snel ongezien wegkomen. Hij heeft vast een chauffeur als hulp gehad", vermoedt de misdaadjournalist.
De technische recherche heeft bewakingsbeelden bij een tankstation vlakbij opgevraagd waarop mogelijk het slachtoffer en de vermeende dader of daders zijn te zien. "Als de dader op de beelden staat, is dat natuurlijk wel een beetje dom van hem."
'Gebruikelijk aantal'Er zijn twintig rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing door de politie op de zaak gezet. Misdaadjournalist John van den Heuvel volgt de zaak niet, maar denkt bij zo'n aantal wel aan een liquidatie. "Dat is een gebruikelijk aantal voor dergelijke moordzaken", laat hij kort weten.
Het sporenonderzoek is momenteel nog in volle gang. De recherche heeft Landgoed Pettelaar tijdelijk in beheer. "We zijn hier goed geschrokken", laat Martijn Fliervoet van terreinbeheerder Stichting Brabants Landschap weten.
"Je kunt wel over extra beveiliging praten, maar zulke incidenten zijn gewoonweg niet te voorkomen. Als we het beheer weer terugkrijgen gaan we onderzoeken hoeveel schade er precies is aangericht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.