Meer asielzoekers naar Gilze: 'Dit is de top'

24 juni 2014 om 00:01
nl
Het asielzoekerscentrum (azc) in Gilze gaat meer asielzoekers opvangen. De capaciteit wordt opgehoogd tot 1200 plaatsen, ook komt er een noodopvang van 300 plaatsen voor tijdelijk verblijf.
Geschreven door

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat het asielzoekerscentrum renoveren, daar wordt veertig miljoen euro voor uitgetrokken.
'Limiet is bereikt'Maandagavond werden de plannen gepresenteerd aan de gemeenteraad van Gilze en Rijen. Burgemeester en gemeenteraad vinden dat de limiet nu wel echt bereikt is, zegt raadslid Wil Bekkers maandagavond. "De gemeente Gilze en Rijen heeft nu genoeg bijdrage geleverd aan het oplossen van deze problemen."
Buurtbewoners die inspraak kregen tijdens de vergadering drongen aan op een betere communicatie tussen de buurt en het asielzoekerscentrum. Bekkers: "De komst van meer asielzoekers zal zeker een grote invloed hebben. Al wees het COA vanavond ook op de voordelen die het zal hebben voor de middenstand in het dorp."
Plannen al ouderDe uitbreiding heeft volgens het COA niets te maken met de grote instroom van asielzoekers uit Eritrea en Syrië van de laatste weken. De plannen zijn al ouder. Het centrum in Gilze is sinds 1993 gevestigd op een oud luchtmachtterrein. De gebouwen zijn eigendom van het COA.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.