Video

Politie schiet man (56) neer op Boschdijk in Eindhoven, toestand slachtoffer stabiel

24 juni 2014 om 17:33 • Aangepast 21 november 2020 om 23:48
nl
De politie heeft dinsdagochtend op de Boschdijk in Eindhoven ter hoogte van de molen een 56-jarige man uit Eindhoven neergeschoten. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. De politie ging af op een melding dat er iemand op de Boschdijk liep met een vuurwapen.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie en het slachtoffer zijn de enige betrokkenen bij de schietpartij die rond tien voor halfzeven plaatsvond. De politie sprak van een 'dreigende situatie'. Hoe vaak er is geschoten kan de politie nog niet zeggen. Omstanders hebben het dinsdagochtend over tien schoten.
Wel is inmiddels duidelijk dat de man geraakt is door één of meerdere politiekogels. De man werd op straat neergeschoten. De bewoonster van het huis waarvoor de schiepartij dinsdagochtend plaatsvond, werd naar eigen zeggen wakker van 'gegil en geschreeuw'. Verder heeft ze niks gezien.

De politie ging af op een telefonische melding iets na zes uur dinsdagochtend dat er iemand met een vuurwapen op de Boschdijk liep. Het bleek om de man zelf te gaan, die dreigde zichzelf wat aan te doen.

De Boschdijk werd in de richting van Best urenlang afgesloten, vanwege politie-onderzoek. Omdat de politie heeft geschoten, wordt er onderzoek gedaan door de Rijksrecherche.

Geen cliënt Grote BeekVolgens de Eindhovense GGzE-instelling De Grote Beek gaat het niet om een cliënt van deze kliniek. De politie heeft volgens een woordvoerder nog geen contact opgenomen met de kliniek en er wordt ook niemand gemist.
De Grote Beek ligt vlakbij de plek waar geschoten is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.