Video

Emoties over gesloten ijssalon Nemanja in Mierlo-Hout naar kookpunt: ’Ze moeten hem kapot schieten’

24 juni 2014 om 15:24 • Aangepast 24 april 2020 om 14:25
nl
De emoties over de tijdelijk gesloten ijssalon Nemanja in Mierlo-Hout lopen steeds hoger op. In het dorp zijn veel mensen woedend dat de salon nu dicht is. Burgemeester Blanksma praatte dinsdag met buurman van Nuenen, die klaagt over de overlast van de ijssalon. “Ze legde als een burgermoeder haar oor te luisteren”, aldus een woordvoerster van de gemeente.
Geschreven door

De 'boze buurman' Jos van Nuenen wil weinig kwijt over het gesprek dat hij dinsdag met de burgemeester had. "Jullie journalisten kunnen allemaal de hoogste boom in", zegt hij.
Van Nuenen zegt door te gaan met een bodemprocedure bij de rechter om de ijssalon dicht te krijgen. Of een gesprek met de 'burgermoeder' kan helpen om de gemoederen te sussen, dat wil hij niet zeggen.
Kapot schietenIn Mierlo-Hout is de sluiting van Nemanja het gesprek van de dag. "Ze moeten hem kapot schieten", zegt een opa van dertien kleinkinderen, die nu geen ijsjes meer kunnen eten. De opa is woedend: "Als de buurman last heeft van de ijssalon, dan moet hij maar op het kerkhof gaan liggen".
Ook andere buren van de ijssalon hebben geen goed woord over voor Jos van Nuenen. "Hij spoort niet", zegt een buurvrouw. Volgens haar heeft van Nuenen geen leven meer en wordt hij bedreigd. "Hij slaapt 's nachts in zijn auto omdat hij bang is dat zijn huis in de fik wordt gestoken". Van Nuenen wil niet reageren op de bedreigingen, maar zegt wel dat hij vlakbij een 'Tokkies'-buurt woont.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.