TU/e brengt internationaal tijdschrift uit over wetenschap en technologie - Omroep Brabant

TU/e brengt internationaal tijdschrift uit over wetenschap en technologie

24 juni 2014 om 16:12 • Aangepast 24 april 2020 om 14:25
nl
De TU/e heeft dinsdag samen met andere Europese universiteiten een wetenschappelijk tijdschrift uitgebracht. Het blad Technologist moet vooral toegankelijke achtergrondinformatie over wetenschap en technologie bieden voor een breed publiek.
Geschreven door

Het blad is een initiatief van een viertal universiteiten: de TU/e, de Technische Universiteit van Denemarken, de Franse Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne en de Duitse Technische Universität München. Zij vallen onder het Europese samenwerkingsverband EuroTech Universities Alliance. Het idee zou afkomstig zijn van MIT Technology Review, een soortgelijke formule van de gerenommeerde Amerikaanse universiteit MIT.
De universiteiten brachten de eerste Technologist-editie dinsdag uit in Kopenhagen. In het blad staan verhalen over hoe mensen en computers meer zullen samengaan en hoe protheses bijvoorbeeld met gedachten kunnen worden bestuurd. Ook staan er onder andere trends over toekomstig voedsel in.
Vier keer per jaarTechnologist verschijnt voorlopig vier keer per jaar. Dat gebeurt in verschillende talen, waaronder het Engels, Frans en Duits. Het gedrukte blad verschijnt in ruim 45.000 exemplaren en zal voornamelijk via universiteiten, boeken- en krantenwinkels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.