Video

Speciale WK-straatvlag in Den Bosch is vermoedelijk gestolen, bewoners zijn boos

24 juni 2014 om 16:52 • Aangepast 24 april 2020 om 14:25
nl
De bewoners van de Kastanjestraat en de Plantaanstraat in Den Bosch stonden dinsdagmorgen met een kater op. Dat kwam niet door de drank, maar door de verdwenen WK-vlag. Vermoedelijk is de vlag gestolen. Bloed, zweet en tranen heeft het kunstenaar Win-Pol gekost, twaalf uur werk voor niks, want nu is het doek verdwenen.
Geschreven door

Wekenlang zijn de bewoners van de Kastanjestraat en de Plantaanstraat in Den Bosch bezig geweest om hun hele wijk onder te dompelen in oranje sferen. Honderden oranjeballonnen, oranjeslingers, oranjevlaggetjes en oranjedoeken, versieren de partytent waar elke wedstrijd van het Nederlands elftal samen wordt beleefd. Was de sfeer na de gewonnen wedstrijd tegen Chili nog euforisch, nu is de wijk in rep en roer, want hun speciale WK-straatvlag is verdwenen.
Bewoners zijn boosDe bewoners snappen er niets van. "Het is de mascotte van onze straat, er staat zelfs de naam van onze straat op. Wat moeten de mensen met onze vlag?" Naast het onbegrip zijn ze heel erg boos en verdrietig. "We hebben op Facebook een oproep geplaatst om de vlag terug te brengen. De eerlijke vinder die hem komt afgeven, krijgt 100 euro van ons. Voor wie de vlag anoniem terug wilt brengen, is het neerleggen in onze witte partytent ook voldoende."
Maker van de vlagDe Kunstenaar Wim-Pol is niet zo heel erg onder de indruk van de vermissing. "Het is heel erg jammer, maar zo gaat het leven. Ik heb er twee dagen lang hard aan gewerkt." Of hij nog een nieuwe vlag gaat maken, is onbekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.