Veel meldingen van spoorlopers tussen Roosendaal en Tilburg: 16 mensen bekeurd

24 juni 2014 om 17:34
nl
Machinisten hebben de afgelopen weken veel mensen op of langs het spoor zien lopen tussen Roosendaal, Breda en Tilburg. Buitengewoon opsporingsambtenaren van ProRail hebben daarom zeer intensief gecontroleerd. Zij pakten de afgelopen tien dagen zestien spoorlopers op.
Geschreven door

"Het gaat om kinderen die aan het spelen zijn, maar ook om volwassen wandelaars die de kortste weg willen nemen of niet beseffen hoe gevaarlijk het bij het spoor is", vertelt René Vegter, woordvoerder van ProRail. Op diverse plekken langs het traject zijn mensen in de kraag gevat, zowel overdag als 's nachts. "Het zijn in korte tijd veel bekeuringen. Het is moeilijk hier een verklaring voor te geven. Over het algemeen lopen er in het voorjaar en de zomer meer mensen op het spoor dan in de winter."
Levensgevaarlijke situatiesProRail begon twee jaar geleden met een landelijke campagne tegen spoorlopen. De 'illegale wandelaars' zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Vorig jaar nog waren er twee doden als gevolg van spoorlopen. Daarnaast moeten treinen stapvoets rijden als machinisten mensen op het spoor zien. In totaal veroorzaken spoorlopers gemiddeld drie uur vertraging per dag.
Boete van 1200 euro in BelgiëWie op het spoor in de kraag wordt gevat, krijgt een boete van 130 euro. In België ligt dat bedrag veel hoger. De boete kan daar oplopen tot 1200 euro. Bij controles werden vorige week bij onze zuiderburen negentig personen op de bon geslingerd.
ProRail maakt zich ook steeds meer zorgen over voornamelijk jongeren die er foto's of filmpjes maken voor Pinterest, Instagram en YouTube.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.