Benzinediefstal door bendes neemt flink toe

24 juni 2014 om 17:30
nl
De diefstal van brandstof neemt flink toe. Dat valt op te maken uit een brief van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) aan de Tweede Kamer. 'Het gaat dan om tanken zonder te betalen en diefstal van brandstof uit tanks van voertuigen of opslagtanks', schrijft de bewindsman.
Geschreven door

Eerder werd al bekend dat in diverse Brabantse plaatsen dieseltanks op grote schaal worden leeggepompt door 'professionele' en 'sluwe' bendes. De meeste meldingen komen binnen uit Den Bosch, Veghel en Goirle, lieten verzekeraar TVM en stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit eerder aan Omroep Brabant weten.
Opstelten heeft een grafiek toegevoegd waaruit blijkt dat tot 1 mei 2014 al meer diefstallen hebben plaatsgevonden dan in het gehele vorige jaar. Volgens Opstelten heeft de Tweede Kamer op dit moment te weinig informatie om aan te kunnen geven of de schuld bij bendes uit het voormalige Oostblok ligt.
Toename diefstallen Oost-Europeanen"Diegenen die gepakt zijn voor diefstal van meer dan 100 liter diesel uit tanks, zijn verdeeld over meerdere nationaliteiten'', zo geeft hij een voorbeeld.
In de Tweede Kamer meldde Opstelten dinsdag dat er over de hele linie wel een toename is van diefstallen door Oost-Europeanen. Er worden 'uiterste inspanningen' ondernomen om bendes aan te pakken. Ze zullen hun straf niet ontlopen, beloofde hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.