Bijna 2,5 miljoen kerstpakketten bij Makro en Sligro, de kerst is begonnen

24 juni 2014 om 19:27 • Aangepast 24 april 2020 om 14:26
nl
Het is nog zes maanden tot kerst maar voor de Makro in Best en de Sligro in Veghel is het al bijna kerstmis. Vanaf deze maand worden de kerstpakketten voor over een klein halfjaar samengesteld.
Geschreven door

De showrooms staan al helemaal vol met de nieuwe kersttrend. Bedrijven komen hun kerstpakketten nu al uitzoeken.
In Nederland worden ongeveer 4,5 miljoen kerstpakketten weggegeven, een traditie in Nederland en Engeland. Ruim de helft van de kerstpakketten komt van de Makro en Sligro. Ze weten dus nu al wat je kunt verwachten in december.
WinterbarbecueDoor de crisis is het eten populairder geworden omdat het pakket dan ook voller lijkt voor hetzelfde bedrag. Bij Makro zien ze dat nu langzaam veranderen, het grilling en chilling-pakket is de hot deze winter. Dat is een pakket met een winterbarbecue met de bijbehorende winterse tapas.
De goedzakUit een onderzoek blijkt dat 60 procent van wat er in het kerstpakket zit, wordt weggegooid. Daarom heeft Sligro de goedzak ontwikkeld, een zak waar alles wat de ontvanger van het kerstpakket niet wil hebben in kan doen. Die zak gaat dan naar de voedselbank. Maar zowel de Makro als de Sligro doen er alles aan om de pakketten zo goed mogelijk met de bedrijven samen te stellen met nuttige producten.
De gemiddelde besteding van een kerstpakket is 35 euro. Er zijn bedrijven die echt uitpakken aan het einde van het jaar met pakketten van ver over de 100 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.