Video

Dorp Moerdijk houdt ludieke actie voor leefbaarheid

24 juni 2014 om 21:32 • Aangepast 24 april 2020 om 14:26
nl
Zo'n vijftig inwoners van het dorp Moerdijk hebben dinsdagavond op een ludieke manier actie gevoerd voor de leefbaarheid van het dorp. In een stoet oldtimers reden ze van het dorp Moerdijk naar het gemeentehuis in Zevenbergen.
Geschreven door

Daar vergaderde de commissie Bestuur en Middelen over de uitbreiding van het industrieterrein en de waarborgregeling voor mensen die hun huis willen verkopen. Door die regeling kunnen per jaar 25 huishoudens hun woning verkopen aan de gemeente voor 95 procent van de taxatiewaarde.
Positieve aandachtKernwaarde Moerdijk, de vereniging voor huizenbezitters in het dorp, organiseerde de protestactie. Tijdens de vergadering maakte Peter Stehouwer gebruik van het inspraakrecht. "Het is een ludieke actie, omdat we een keer op een positieve manier aandacht willen geven aan de problemen van het dorp. Sinds de waarborgregeling bestaat, kijken de mensen hier toch een stuk vrolijker uit hun ogen."
Wel hamert Stehouwer er op dat de waarborgregeling nog niet helemaal naar de zin is van de inwoners. "De regeling is op zich positief, maar het kan op een paar punten net iets beter. Dat willen we vanavond laten merken aan de politici." Het gaat Kernwaarde Moerdijk met name over het aantal mensen die gebruik kunnen maken van de regeling.
De gemeenteraad vergadert op 7 juli over de kwestie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.