Gemeenteraad positief over vertrekregeling Moerdijk

25 juni 2014 om 01:00
nl
De gemeenteraad van Moerdijk gaat hoogstwaarschijnlijk akkoord met het plan om de huizen te kopen van bewoners die het dorp Moerdijk willen verlaten vanwege de groei van de haven en industrie. Wel moet er nog met de dorpsbewoners worden overlegd over de details van de regeling, werd dinsdag duidelijk tijdens een eerste vergadering over het plan.
Geschreven door

De gemeente wil aan vertrekkers 95 procent van de taxatiewaarde van hun huis betalen. De gemeenteraad wil vooral dat per jaar meer dan de voorgestelde 25 eigenaren hun huis aan de gemeente kunnen verkopen. Burgemeester Jac Klijs denkt dat hij daar met de bewoners wel uit komt.
Haven en industrieterrein  De provincie en gemeente vinden de ontwikkeling van de haven en de aanleg van een groot distributieterrein (140 hectare) bij de A16 en A17 nodig voor de economie van West-Brabant. De verwachting is dat ongeveer de helft van de huidige 360 huiseigenaren uit Moerdijk wil vertrekken.
Havenschap betaalt kosten terugOmdat er ook in het dorp wordt geïnvesteerd en een redelijke verkoopprijs wordt gegarandeerd, denkt de gemeente dat de regeling voor bewoners juist een stimulans is om te blijven. De regeling kost zeker tien miljoen euro. In 2030 betaalt het Havenschap Moerdijk alle kosten terug, is afgesproken.
Begin juli stemmen de gemeenteraad en de provincie definitief over de plannen voor de haven en de regeling.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.