'Inwoners Amersfoort willen Sytze van der Velde lynchen' - Omroep Brabant

'Inwoners Amersfoort willen Sytze van der Velde lynchen'

25 juni 2014 om 09:47
nl
De veroordeelde Eindhovense pedoseksueel Sytze van der Velde moet binnen een week vertrekken uit Amersfoort. De burgemeester van de stad moet dit volgens bewoners van de wijk waar Van der Velde woont regelen. Gebeurt dit niet dan kan zijn veiligheid volgens bewoners niet worden gegarandeerd.
Geschreven door

Dit zeiden inwoners van Amersfoort dinsdagavond volgens de NOS op een bewonersbijeenkomst waarbij ook de burgemeester aanwezig was. Er zijn volgens een van de aanwezigen op de bijeenkomst 'mensen die hem willen lynchen' wanneer ze Van der Velde tegenkomen.  
De veroordeelde pedoseksueel komt oorspronkelijk uit Eindhoven. De bekendmaking van het adres van Van der Velde leidde dit weekend al tot onrust in de wijk in Amersfoort. Buurtbewoners zijn vooral kwaad omdat hij boven een kinderdagverblijf woont.
Oproep om rustig te blijvenBewoners in de wijk zijn woensdag onder meer via Facebook opgeroepen zich rustig te houden. De organisatoren van een eerdere actie tegen Van der Velde hebben aan de burgemeester van Amersfoort beloofd in elk geval tot dinsdag geen actie meer te voeren.
Dinsdag heeft een aantal wijkbewoners opnieuw overleg met de burgemeester. Een vertegenwoordiger van de wijkbewoners geeft woensdag aan niet te weten wat er gebeurt als er volgende week geen oplossing is.
'Verbale confrontatieBij de flat waar Van der Velde woont was dinsdagavond laat volgens de politie een kleine 'verbale confrontatie'. Dit toen Van der Velde naar buiten kwam om zoals de politie het noemt 'een gesprekje aan te knopen met de mensen op de stoep'. Er is bij de ontmoeting geen geweld gebruikt en niemand is opgepakt.
De politie heeft Van der Velde gevraagd weer naar binnen te gaan en daar heeft hij volgens hen gehoor aan gegeven.
'Geen contact met burgemeester'De veroordeelde pedoseksueel spreekt woensdag overigens tegen dat de burgemeester van Amersfoort pogingen doet om hem over te halen om zijn flat te verlaten. "Ik heb geen contact met de burgemeester. Er is me een tijdelijk verblijf aangeboden, maar ik ga nergens meer op in'', zei hij. 
De gemeente Amersfoort gaat niet in op de beweringen van Van der Velde. Van der Velde wil schadevergoeding Begin deze week werd bekend dat Van der Velde een bodemprocedure wil beginnen tegen de gemeente Amersfoort. De veroordeelde pedoseksueel vindt dat de burgervader onrechtmatig heeft gehandeld door zijn verblijfplaats te onthullen. Hij wil een schadevergoeding eisen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.