Belgische ziet portretfoto na publicatie op internet terug op T-shirt Tilburgse modeketen The Sting - Omroep Brabant

Belgische ziet portretfoto na publicatie op internet terug op T-shirt Tilburgse modeketen The Sting

25 juni 2014 om 10:57 • Aangepast 24 april 2020 om 14:27
De Tilburgse modeketen The Sting heeft T-shirts laten bedrukken met een zelfportret van een 19-jarige vrouw uit het Belgische Hasselt zonder dat het bedrijf daar toestemming voor had.
Geschreven door

De jonge vrouw, Tatiana Thielens zou vreemd op hebben gekeken toen ze het kledingstuk met daarop de foto in de winkel zag hangen. Het portret had ze twee jaar eerder gemaakt en op internet met vrienden gedeeld.
'The Sting zit fout'Woorvoerder Marco van Muiswinkel van The Sting laat aan Omroep Brabant weten dat de winkelketen fout zit door zonder toestemming de foto te gebruiken. 
De ontwerpers van The Sting zijn altijd op zoek zijn naar inspiratie. Daarvoor wordt ook het internet gebruikt. Jaarlijks worden duizenden artikelen gemaakt voor de twintig merken van The Sting. "Daarvoor maken wij zelfs foto's. Ook maken wij gebruik van fotowebsites, maar dat zijn alleen sites waarvan we lid en waarvoor we betalen."
Archief van ontwerpersOp de een of andere manier is de foto van Tatiana in het archief van de ontwerpers gekomen. Hoe dat is gebeurd, is niet meer te achterhalen. De foto zou niet van websites zijn gehaald waar de Vlaamse haar foto had opgezet.
De modeketen heeft aan de moeder van Tatiana laten weten met een passende oplossing te komen. Daarover moeten ze nog in overleg met Tatiana zelf. "Maar misschien kunnen we wel een creatieve oplossing bedenken. Ze maakt zelf veel foto's, misschien kan ze eens langskomen met haar portfolio", aldus van Muiswinkel.
T-shirts niet uit de handelHet bedrijf scherpt de eigen procedure aan. De T-shirts worden niet uit de winkel gehaald, meldt het Brabants Dagblad.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...