Initiatiefnemers 'Koepelpetitie' hopen op nog meer reacties na besluit college Breda

25 juni 2014 om 14:56 • Aangepast 24 april 2020 om 14:27
nl
De petitie tegen de opvang van asielzoekers in De Koepel in Breda blijft voorlopig online. "We hopen juist dat er nu nog meer mensen gaan reageren", vertelt een initiatiefneemster na het besluit van het college van B en W.
Geschreven door

Het college van B en W liet woensdag weten akkoord te gaan met de opvang van asielzoekers in de voormalige gevangenis. Bewoners ontvingen woensdagochtend een brief.
'Niet om kwantiteit'Woensdagochtend hadden ruim 700 mensen de petitie ondertekend. "Maar het gaat ons niet zozeer om de kwantiteit. Het gaat om de reacties die mensen geven. We willen weten wat er leeft onder inwoners."
Aanbieden aan gemeenteraadDe initiatiefnemers zijn van plan woensdagavond de petitie toe te lichten tijdens de commissievergadering Maatschappij van de gemeente Breda. Zij willen de petitie op een later moment aanbieden aan de gemeenteraad. "Wij hopen dat de plannen dan worden bijgesteld."
De initiatiefnemers vragen zich af of het wel beheersbaar is als de asielzoekers in De Koepel komen. Volgens hen komen zij in een kwetsbaar gebied in de binnenstad. Er zijn al problemen met criminaliteit en leegstand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.