Kunstenaar maakt nieuwe WK-straatvlag voor gedupeerde buurt Den Bosch

25 juni 2014 om 17:45 • Aangepast 24 april 2020 om 14:28
nl
De bewoners van de Kastanjestraat en de Plantaanstraat in Den Bosch krijgen een nieuwe WK-straatvlag. De originele vlag bleek dinsdagmorgen tot hun groot verdriet gestolen.
Geschreven door

Een kunstenaar van Kings of Color las het bericht over de diefstal op Omroep Brabant en bood de buurt spontaan aan een nieuwe te maken.
Donderdagavond nieuwe WK-straatvlagDe nieuwe WK-straatvlag krijgt in ieder geval een verwijzing naar de diefstal in de tekst. Woensdagmiddag overlegde kunstenaar Boy met de buurt over wat er nog meer op te zien komt. Daarna gaat hij aan de slag met de eerste schetsen. Donderdagavond moet de nieuwe straatvlag voor de Kastanjestraat /Plantaanstraat klaar zijn. Dat is ruim vòòr de volgende wedstrijd van het Nederlands elftal, komende zondag.
OpluchtingHet aanbod van Kings of Color is een grote opluchting voor de buurtbewoners die wekenlang bezig zijn geweest om hun hele wijk onder te dompelen in oranjesferen. Hun speciale WK-straatvlag waar kunstenaar Win-Pol twaalf uur aan gewerkt had, was de kers op de taart.
De wijk was daags na de euforisch verlopen wedstrijd Nederland-Chili dan ook in rep en roer, want de WK-straatvlag bleek verdwenen. Ze begrepen niet wat een dief moest met de mascotte van hun straat, compleet met de naam van de straat erop. Een oproep op Facebook om de vlag terug te brengen, leverde voor zover bekend niets op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.