Mijlpaal! Veertig stadionconcerten ‘blije’ Guus Meeuwis, vijf hoogtepunten Groots met een zachte G

25 juni 2014 om 21:08
nl
Alweer een mijlpaal voor Guus Meeuwis. Vanwege de grote vraag naar tickets voor de tiende Groots met een zachte G volgend jaar is er een extra concert in de verkoop gegaan. Het gaat om het veertigste stadionconcert van de Tilburger, met opnieuw het Philips Stadion als decor. Reden om eens terug te blikken op de afgelopen edities.
Geschreven door

Meeuwis, die volgend jaar zijn twintigjarig jubileum viert als artiest, is vol ongeloof over de grote vraag naar zijn concerten. "Ik vind het niet te bevatten", laat hij overdonderd weten. "Als je mij twintig jaar geleden had verteld dat ik veertig keer in een uitverkocht voetbalstadion zou staan, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard."
"Maar", zo vervolgt hij, "stoer is het wel. Het is tijd voor feest." De concerten vinden plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 juni, zondagmiddag 14 juni en op zaterdag 20 juni 2015. Niet eerder gaf een Nederlandse artiest zoveel stadionconcerten. Groots met een zachte G is inmiddels gebombardeerd tot het grootste jaarlijkse muziekevenement van een soloartiest.
Grofweg gerekend heeft Meeuwis om en nabij de 1050 liedjes gezongen in al die veertig concerten. De zanger herinnert zich zijn eerste keer in het Philips Stadion nog. "Het was een jongensdroom die uitkwam. Nu staan we daar straks voor het tiende jaar op rij. Ik ben er ongelooflijk trots op en voel me meer dan vereerd. Groots wordt gigantisch" aldus Meeuwis. Ter ere van de komende mijlpaal hebben we hieronder hoogtepunten neergezet van de afgelopen Groots met een zachte G-edities.
Monsterzege Spanje en intro Guus (Vrijdag 13 juni 2014):Om de twee jaar valt Groots met een zachte G met een EK of WK voetbal. Dit jaar werd het concert op 13 juni gecombineerd met de zinderende wedstrijd tegen Spanje, die met 5-1 glansrijk werd gewonnen. Meteen na het eindsignaal besteeg Meeuwis het podium in het Philips Stadion. Het zorgde voor een euforisch moment dat de bezoekers niet snel meer zullen vergeten.[YouTube:body:http://youtu.be/vpBl3mH4Fvo]
Grens van één miljoen bezoekers (Vrijdag 7 juni 2013):Ook vorig jaar bereikte Meeuwis een glorieuze mijlpaal. Bij aanvang van die editie hadden meer dan één miljoen bezoekers de concerten bijgewoond. Om dat te vieren riep de Tilburger zijn fans om tot VIP: Very Important Publiek. De bezoekers mochten stemmen op de setlist en alle namen van de mensen die de shows de afgelopen jaren hadden gezocht, kwamen op de grote schermen in het stadion voorbij. Stond jij daar toevallig tussen?
Reünie met Gers Pardoel en Golden Earring (15 juni 2012):Hoewel het Nederlands elftal op het EK in Polen en Oekraïne niet door de groepsfase kwam, kon Meeuwis alsnog trots terugkijken op de zevende editie van zijn concertreeks. Dat kwam omdat het volgens Meeuwis niet zomaar een concert was, maar een reünie. Naast rapper Gers Pardoel (ook uit Tilburg) kwam de iconische rockband Golden Earring langs voor een gastoptreden. Om Meeuwis samen met Barry Hay te zien rocken, was memorabel.[YouTube:body:http://youtu.be/DfK06tZM8ps]
Meeuwis zet concert stil voor flinke zege Oranje op Frankrijk (13 juni 2008)Het gebeurt niet vaak dat een artiest zijn optreden halverwege stilzet voor een voetbalwedstrijd. Meeuwis kwam er in 2008 goed mee weg want Oranje won de wedstrijd tegen Frankrijk met maar liefst 4-1. "Die dag zal ik nooit vergeten", aldus Meeuwis. "Het Nederlands elftal had vleugels en bij ons zat een heel engelenkoor in het stadion. Na negentig minuten voetbal komen we in de blessuretijd terug op het podium en zet de drummer in nèt als de laatste goal valt. Waanzinnig was dat."
Guus Meeuwis en Acda& De Munnik zingen Zonnestralen (16 juni 2007)Honderdduizend mensen zagen in 2007 een bijzondere gebeurtenis: een uitvoering van de Nederlandse hit 'Zonnestralen' door Acda en De Munnik én Guus. Het was een prachtige uitvoering waar vooral fans van beide artiesten erg van hebben genoten.[YouTube:body:http://youtu.be/iqjOD_Q60Do]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.