Video

Hotel De Draak in Bergen op Zoom opent vrijdag deuren na grote brand

25 juni 2014 om 22:08
nl
Hotel De Draak in Bergen op Zoom, dat vorig jaar werd getroffen door een grote brand, opent vrijdag weer de deuren. Het monumentale pand is helemaal opnieuw opgeknapt. Commissaris van de Koning Wim van de Donk zal tijdens de opening het spreekwoordelijke rode lintje doorknippen.
Geschreven door

Het had weinig gescheeld of het pand aan de Grote Markt was verloren gegaan. De brand die in februari 2013 in de sauna op de eerste verdieping uitbrak, richtte een enorme ravage aan binnen het hotel. Aan de buitenkant van het pand viel de schade echter mee.
Tijdens de brand, die honderden kijkers trok, sloegen de vlammen uit het pand en was er veel rookontwikkeling. Vanwege de historische locatie werd de brand opgeschaald naar zeer groot. Alle omliggende brandweerkorpsen werden opgeroepen om hulp te verlenen.[YouTube:body:http://youtu.be/VJqKRkDIyCE]
Burgemeester bij opening vrijdagDe Draak is naar eigen zeggen het oudste hotel van Nederland en werd in 1397 gebouwd. Hetzelfde jaar ging het pand verloren tijdens een grote stadsbrand. De Draak werd weer herbouwd op dezelfde locatie. Het huidige pand stamt uit 1500 en is een beschermd rijksmonument.
De festiviteiten vrijdag beginnen om drie uur. Burgemeester Frank Petter zal een toespraak houden en ook hoteldirecteur Frans Hazen, die in 1983 De Draak kocht, zal terugblikken en vertellen over zijn beleving van de afgelopen periode.[YouTube:body:http://youtu.be/SHb8V4xgVOQ]
Tweede brand De DraakDe heropening stond aanvankelijk gepland voor het najaar van 2013, maar dat werd niet gehaald. Ook de beoogde datum in april bleek te optimistisch. Het was niet de eerste keer dat De Draak een brand overleefde. Ook in 1397 bleef het gebouw staan ondanks een felle brand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.