Gemeentes boos om schrappen banen bij brandweer: ‘We ontkomen er niet aan’

25 juni 2014 om 23:02 • Aangepast 21 november 2020 om 23:46
nl
Raadsleden van meerdere gemeentes in Zuidoost-Brabant zetten vraagtekens over de aankomende bezuinigingen bij de brandweer. De komende jaren verdwijnen er 215 van de in totaal 985 functies. Dat zou gevolgen hebben voor de veiligheid, stellen de raadsleden tijdens de eerste bijeenkomst over de nieuwe plannen van de regionale brandweer.
Profielfoto van
Geschreven door

De raadsleden zijn het niet eens met de plannen die nu op tafel liggen. Alfred Veltman, voorzitter van de werkgroep Toekomstvisie Brandweerzorg, kreeg het flink te verduren. "Waarom wordt er op deze manier bezuinigd?" en "Hoe kunt u de veiligheid garanderen als er minder brandweermannen zijn?" waren vragen die meerdere malen gesteld werden.
Veltman verdedigde zich door te zeggen dat dit nog slechts 'een visie' is. "We proberen deze visie te verfijnen door op een avond als deze zo veel mogelijk informatie te vergaren", vertelt hij. "Wij snappen dat de voorstellen die er nu liggen niet prettig zijn. Maar we ontkomen er gewoon niet aan."

Wachten op privacy instellingen...

Grote onrust bij brandweerHet gaat met name om vrijwilligers en betaalde medewerkers op de wagens, op kantoor en medewerkers met managementfuncties die bij de brandweer moeten vertrekken. Begin 2015 wordt de knoop doorgehakt over de bezuinigingsplannen.
De toekomstvisie met bezuinigingsplannen leidde eerder dit jaar tot grote onrust onder brandweerpersoneel. Bij de brandweer in Eindhoven heerst ook onrust, maar dat komt door een verpeste sfeer op de werkvloer, bleek uit een rapport van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.