Michael Jackson-fans dansen moonwalk en huilen bij herdenking Best: ‘De King of Pop is hier bij ons'

25 juni 2014 om 23:49 • Aangepast 24 april 2020 om 14:29
nl
Ze dansen de moonwalk, vallen elkaar in de armen, zingen gebroederlijk zijn grootste hits en blikken terug op de meest memorabele momenten met hun idool. Het is woensdag precies vijf jaar geleden dat Michael Jackson overleed. Daarom hebben tientallen doorgewinterde fans zich verzameld bij het grote standbeeld in Best. "Mijn leven is niet meer hetzelfde."
Geschreven door

De 'King of Pop' overleed precies vijf jaar geleden aan de gevolgen van een overdosis van het slaapmiddel propofol. Vlak voordat hij in Engeland vijftig concerten zou geven. "Hij had nooit op die manier aan zijn einde moeten komen", vertelt een zichtbaar geëmotioneerde Gerda Spruijt.
Naast Gerda staat een vriend, Henry Samuels, ook een échte Michael Jackson-fan. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een van zijn concerten. "Mijn leven is sinds zijn dood niet meer hetzelfde", stamelt Henry. "Als klein jongetje wilde ik hem altijd nadoen. Nu hij dood is, is dit standbeeld in Best een plek waar wij ons thuis voelen."
'Michael is hier bij ons'Gerda vult aan: "Ik mis hem echt heel erg. Michael heeft veel voor ons betekend." Het tweetal had op Facebook gelezen dat er woensdagavond een herdenking zou zijn voor de overleden popster. Het is lang niet zo druk als een aantal jaar geleden, maar de sfeer is nog altijd onveranderd.
Een 15-jarige fan barst tijdens de ceremonie zelfs in huilen uit. In een kringetje staan de fans en zingen ze samen het breekbare nummer 'Cry' van een van de grootste entertainers aller tijden. "Ik heb hem helaas nooit kunnen zien, maar wel in mijn dromen", vertelt Melissa die liever niet haar achternaam noemt. "Ik heb het gevoel dat Michael erbij is. Hier, bij ons."[YouTube:body:http://youtu.be/5X-Mrc2l1d0]
Begraafplaats HollywoodHet tien meter hoge polyester beeld van Jackson staat al vijftien jaar tussen de 'Mac' en de snelweg A2. Sinds het overlijden van Jackson is het een 'bedevaartsoord' geworden.
Jackson is begraven op de begraafplaats ten noorden van Hollywood waar veel beroemdheden liggen, het Forest Lawn Memorial Park. In Hollywood zelf worden woensdagavond veel fans verwacht bij de bekende Walk of Fame waar namen van sterren in het trottoir zijn vereeuwigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.