Brons voor Marianne Vos op NK tijdrijden: 'Dit is zo'n vreselijk onderdeel'

26 juni 2014 om 01:23 • Aangepast 24 april 2020 om 14:29
nl
Marianne Vos uit Meeuwen heeft woensdagavond een bronzen medaille gewonnen op het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Zaltbommel. De wielrenster was vijf seconden langzamer dan de winnares, Annemiek van Vleuten.
Geschreven door

Vos heeft een haat-liefdeverhouding met het onderdeel tijdrijden. In 2010 en 2011 won ze op de discipline de nationale titel, maar op internationaal niveau speelde ze nooit een rol van betekenis. "Tijdrijden is verschrikkelijk", aldus Vos. "Je moet zo diep gaan en het doet zo’n pijn. Je haalt er alleen voldoening uit bij een goed resultaat."
De derde plek beschouwde Vos als een goed resultaat. "Ik heb een degelijke rit afgelegd. De verschillen waren klein. Het is jammer dat ik niet heb gewonnen, maar van de andere kant had ik ook zomaar buiten het podium kunnen eindigen. Er zijn zoveel concurrenten."
Vierde plek voor ClementStef Clement uit Zevenbergschen Hoek was een van de favorieten voor de titel bij de heren, maar kon het niet waarmaken. Het erepodium werd gevormd door Tom Dumoulin (eerste), Sebastian Langeveld (tweede) en Jos van Emden (derde). "Ik wist vooraf al dat Tom zou gaan winnen. Hij is momenteel een klasse apart."
Clement moest een minuut en 35 seconden toegeven op Dumoulin en eindigde op plek vier. "Het is niet anders. Ik maak me over mijn vorm geen zorgen." De Brabander richt zich alweer op de nationale titel op de weg, die komend weekeinde wordt vergeven. "En daarna richting de Tour de France. Dit zijn mooie weken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.