Boxtelse Yvonne Hopstaken Held van de Smaak met kapucijnenburger

26 juni 2014 om 11:41 • Aangepast 24 april 2020 om 14:29
nl
Yvonne Hopstaken uit Boxtel is uitgeroepen tot Brabantse Held van de Smaak 2014. Thema was dit jaar ‘bonen en peulvruchten’, vanwege het belang van alternatieve eiwitbronnen naar de toekomst toe. Hopstaken zal Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke Held van de Smaak-verkiezing in het najaar.
Geschreven door

Hopstaken werkt bij Kloosterhotel Zin in Vught biologisch en vanuit de Nederlandse keuken. Peulvruchten staan standaard op het menu.
SeizoensgroenteIn de Brabantse finale nam Hopstaken het op tegen Marian Wagemakers. De algemeen directeur van Dalco Foods in Oss ontwikkelde de Brabantse bonenburger.
Hopstaken maakte een grote kapucijnenburger. Het gebruik van deze seizoensgroente werd gewaardeerd door de jury, net zoals de grootte van de burger. Die laat volgens de jury zien zien hoe belangrijk het is om samen te eten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.