Bredase burgemeester Peter van der Velden wordt voorzitter Raad van Toezicht Amarant Groep

26 juni 2014 om 11:52
nl
Peter van der Velden wordt vanaf 1 januari 2015 de voorzitter van de Raad van Toezicht van de Amarant Groep. De burgemeester van Breda volgt hiermee Yvo Kortmann op.
Geschreven door

Eerder deze maand kondigde Van der Velden aan dat hij op 31 december van dit jaar zijn functie van burgemeester neerlegt. Ook maakte hij bekend dat hij per 1 januari aan de slag gaat als voorzitter van de Cöoperatie Werk en Vakmanschap U.A.
"De functie van voorzitter die ik straks ga bekleden, laat ook ruimte om op andere maatschappelijke terreinen actief te zijn. Iets dat ik al langere tijd ambieer, maar door voortdurende schaarste aan tijd, nooit heb kunnen waarmaken", zei hij toen al.
'Zeer ervaren bestuurder'De Amarant Groep zegt met Van der Velden een 'zeer ervaren bestuurder met een verbindende leiderschapsstijl' binnen te halen. "Met zijn bewezen capaciteiten en kennis van gemeenten is hij bij uitstek geschikt om gemeenten en zorgaanbieders samen te brengen in hun nieuwe rol in de Wmo en Jeugdwet", schrijft de Amarant Groep in een bericht.
De instelling staat voor zorg, huisvesting, begeleiding of dagbesteding van vijfduizend mensen met een verstandelijke beperking in heel de provincie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.