Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann aapt 'brief-actie' RKC Waalwijk na

26 juni 2014 om 12:32 • Aangepast 21 november 2020 om 23:45
nl
De Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann wil er alles aan doen om zoveel mogelijk voetbalfans in de Verenigde Staten voor de televisie te krijgen bij de WK-wedstrijd tegen Duitsland. En daarvoor treedt hij, bewust of onbewust, in de voetsporen van Erwin Koeman.
Profielfoto van
Geschreven door

Klinsmann heeft een handgeschreven en door hem ondertekend absentiebriefje gemaakt zodat voetballiefhebbers vrij kunnen vragen van hun werk. Het duel wordt donderdag onder Amerikaanse werktijd gespeeld.
Mee naar De GraafschapWaar doet ons dat aan denken? Juist ja, aan de brief die de technische staf van RKC Waalwijk in mei schreef, om zoveel mogelijk supporters mee naar de play-offwedstrijd tegen De Graafschap te krijgen.
Die actie had succes. Want behalve een goed gevuld uitvak leverde het duel in Doetinchem een 1-0 overwinning voor RKC op. Uiteindelijk bleek dat overigens allemaal zinloos, want RKC degradeerde in de finale van de play-offs alsnog.
'Goede zaak'"Ik snap dat de absentie op het werk misschien niet zo goed is voor de productiviteit, maar ik kan je verzekeren dat dit voor een hele goed zaak is", schrijft Klinsmann aan de fans. "Er wacht ons een heel belangrijke wedstrijd en we kunnen alle steun van het land gebruiken."
De Verenigde Staten en Duitsland hebben aan gelijkspel genoeg om de volgende ronde te halen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.