Oranje-shirt NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar levert 360 euro op voor Jeugdsportfonds

26 juni 2014 om 17:06 • Aangepast 24 april om 14:30
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Jelle ten Rouwelaar als veilingmeester
Omroep Brabant
Het shirt van Jelle ten Rouwelaar
1/3
Het keepersshirt dat Jelle ten Rouwelaar in 2011 droeg tijdens een oefentrip van het Nederlands elftal heeft woensdag 360 euro opgebracht. Het tricot van de NAC-doelman werd tijdens een sponsorbijeenkomst op het internationale tennistoernooi Breda Future geveild en de opbrengst gaat naar het Jeugsportfonds. Ten Rouwelaar is ambassadeur van die stichting.
Geschreven door

Breda Future verbindt elk jaar de naam aan een goed doel. Het tennisevenement met internationale allure had deze keer gekozen voor het Jeugdsportfonds. Heel de dag was daarom NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar te gast, hij is ambassadeur van het Jeugdsportfonds in de regio Brabant.
Ten Rouwelaar sloeg overdag een balletje met de aanwezige kinderen, beantwoorde vragen op een speciale persconferentie voor kinderen en was daarna aanwezig op een sponsoravond.
"Mensen willen toch altijd wel een praatje met je maken. Dan is het mijn taak om het Jeugdsportfonds een kleur te geven in de hoop dat ze wat geld willen geven", legt ten Rouwelaar uit.
'Arme kinderen moeten ook kunnen bewegen'Tijdens de sponsoravond werden een aantal items geveild, waaronder een speciale NAC-fiets en het keepershirt dat Ten Rouwelaar droeg tijdens een oefentrip in 2011 van het Nederlands elftal in Brazilië. De veiling leverde in toaal ruim duizend euro op voor het Jeugdsportfonds. Aanstaande vrijdag worden er opnieuw items geveild.
De trip met Oranje naar Brazilië is een hoogtepunt in de carrière van ten Rouwelaar. Toch hoefde hij er niet lang over na te denken om zijn keepersshirt ter beschikking te stellen. "Ik ben niet zo iemand die heel erg om shirts geeft. Daarbij is het Jeugdsportfonds belangrijk. Voor de meeste kinderen in Nederland is er wel budget voor sport, maar voor een aantal kinderen ook niet."
"De arme kinderen in ons land moeten ook kunnen bewegen. Omdat ze daar geen geld hebben, betaalt het fonds dat. Een kind laten sporten kost 250 euro per jaar. Het is enorm belangrijk dat dat geld er komt."

Wachten op privacy instellingen...