Kamermeerderheid tegen extra nachtvluchten Eindhoven Airport

26 juni 2014 om 14:00
nl
Een Kamermeerderheid is tegen de uitbreiding van het aantal vluchten op Eindhoven Airport tussen elf en twaalf uur 's nachts. Dat blijkt donderdag tijdens een vergadering in de Tweede Kamer over de luchtvaart.
Geschreven door

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur nam eerder het besluit om tussen elf en twaalf uur het aantal vluchten op Eindhoven Airport uit te breiden naar acht.
EvaluatieDe fracties van D66, CDA, PvdA, SP en SGP vinden dat de staatssecretaris te hard van stapel loopt. Eerst zou moeten worden gekeken of omwonenden niet teveel overlast ondervinden van vier nachtvluchten tussen elf en twaalf op Eindhoven Airport. Zo'n evaluatie moet er volgend jaar komen.
Verschillende fracties vinden ook dat er in de weekenden niet gevlogen mag worden voor acht uur 's ochtends. De staatssecretaris wil op Eindhoven Airport weekendvluchten vanaf zeven uur toestaan.
Voor het begin van de Kamervergadering over de luchtvaart overhandigde een actiegroep van omwonenden van Eindhoven Airport de Kamerleden nog een petitie tegen de nachtvluchten tussen elf en twaalf uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.