Mooi voetbal Oranje is bijzaak voor PSV'er Georginio Wijnaldum

26 juni 2014 om 14:04 • Aangepast 24 april 2020 om 14:30
nl
Georginio Wijnaldum begrijpt weinig van de negativiteit over het spel van Oranje op het WK. Ondanks de overtuigende kwalificatie voor de achtste finales, oogst het reactievoetbal dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in Brazilië speelt hier en daar ook kritiek.
Geschreven door

"Maar met mooi voetbal alleen word je geen wereldkampioen", zegt de middenvelder. "Op het WK is resultaat het belangrijkste."
Ondergeschikt aan het teamVan Gaal is afgestapt van de traditionele Nederlandse speelwijze met drie aanvallers. In het systeem met een mannetje extra achterin en twee snelle aanvallers rolde Oranje in de groep Spanje (5-1), Australië (3-2) en Chili (2-0) op. "Iedereen maakt zich ondergeschikt aan het team. Het spel is misschien niet altijd even mooi en zoals iedereen wil zien, maar we boeken er wel resultaat mee", zo benadrukt PSV'er Wijnaldum.
Volgens de aanvoerder van PSV staat het resultaat voorop. "Nederland heeft jarenlang symbool gestaan voor goed, aantrekkelijk en positief voetbal, maar daar geen prijzen mee gewonnen. Ja, het EK van 1988, maar dat is voorlopig de enige keer."
Niet forceren"Natuurlijk willen wij ook graag mooi voetbal spelen, maar als dat niet kan, gaan we niet forceren. Dan moeten we op een andere manier zien te winnen. We zijn nu een strijdende machine, die weet hoe het wedstrijden moet winnen. Of dat tegen onze natuur in gaat? Nee hoor, we willen allemaal winnen. Al gaan we wel proberen mooier voetbal te spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.