Jeugdzorg krijgt gelijk van rechter over uithuisplaatsing Hansje uit Oss

26 juni 2014 om 14:50 • Aangepast 24 april 2020 om 14:30
nl
De zesjarige Hansje uit Oss is terecht uit huis geplaatst, dat heeft de Bossche kinderrechter donderdag besloten. De jongen blijft de komende zes maanden in de jeugdzorginstelling.
Geschreven door

Moeder Irme heeft de uithuisplaatsing aangevochten omdat ze vindt dat Jeugdzorg grote fouten heeft gemaakt. Bureau Jeugdzorg had bij de rechtbank om verlenging van de machtiging gevraagd omdat er een acute bedreigende situatie voor de jongen was ontstaan. De jongen heeft al geruime tijd geen contact met zijn vader, terwijl dat wel is bepaald in de contactregeling.
Jeugdzorg vindt uithuisplaatsing belangrijk om Hansje tot rust te laten komen en te kijken wat nodig is voor de toekomst. Moeder wilde dat hij thuis zou blijven wonen en vanuit die situatie naar alternatieven te zoeken.
Hysterische taferelenDe uithuisplaatsing van de zesjarige werd op film vastgelegd door zijn moeder Irme. De opname toont hysterische taferelen. Volgens ingewijden 'blunderde' Jeugdzorg met deze uithuisplaatsing.
'Enorm teleurgesteld'Vorige week boog de kinderrechter zich over de zaak. Moeder Irme had vertrouwen in de uitspraak. Haar advocaat laat donderdag weten dat ze 'enorm teleurgesteld' is in de uiteindelijke uitkomst.
Advocaat Marco Erkens zegt dat de uitspraak Jeugdzorg een machtiging voor de uithuisplaatsing geeft. "Het is niet zo dat Hans volgende week weer naar huis kan. Er moet nu worden gekeken hoe de observatie die Jeugdzorg krijgt, ingevuld gaat worden."
Moeder Irme heeft al aangeboden dat ze bereid is om samen met haar zoon onder toezicht te staan.
[YouTube:body:http://youtu.be/RR8cZuXPiYU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.