Wilhelminakanaal Tilburg blijft voorlopig gestremd na ongeluk met binnenvaartschip

17 december 2014 om 20:30 • Aangepast 21 november 2020 om 21:00
nl
Het Wilhelminakanaal in Tilburg is gestremd nadat een vrachtschip woensdagochtend in botsing kwam met de hefbrug in de Bosscheweg. De brug ging plotseling dicht, terwijl het schip er onderdoor voer. Rond halfzes 's middags kon de brug weer omhoog en kon het schip er onderdoor varen. Wegverkeer rijdt weer over de brug maar het Wilhelminakanaal blijft voorlopig dicht voor het scheepvaartverkeer, omdat de brug beschadigd is.
Profielfoto van
Geschreven door

Voor de brug moeten onderdelen worden besteld. Het kan een tot twee weken duren voordat de reparatie is uitgevoerd. Schepen moeten omvaren via de Zuid-Willemsvaart.
Auto's en fietsers kunnen wel weer gebruik maken van de brug.
Brug ging te snel dichtVolgens een politiewoordvoerder kwam de brug te snel naar beneden toen het schip nog niet was gepasseerd. Er vielen geen gewonden, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "We onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en of menselijk falen de oorzaak is geweest."
Het schip zat met het achterste stuk klem, melden omstanders. De stuurhut werd totaal vernield. Ook het verkeer had last door de afsluiting van de brug en werd door de politie omgeleid. "Dat is heel vervelend en naar op die plek", erkende Rijkswaterstaat.

Wachten op privacy instellingen...

Stuurhut vernieldDe schipper mocht van de politie het vrachtschip niet verlaten. Inspecteurs van de gemeente Tilburg hebben onderzocht hoe groot de schade aan de brug is.
De brug wordt bediend door de Bediencentrale in Tilburg. Een groot aantal bruggen en sluizen op de Brabantse en Midden-Limburgse kanalen wordt op afstand bediend door deze centrale. Er wordt gekeken of de apparatuur heeft gewerkt en of de schipper zich aan de regels heeft gehouden, legt Rijkswaterstaat uit.

Wachten op privacy instellingen...

Laatst nog vernieuwdIn september werd de bewuste brug nog vernieuwd. De brug kreeg toen ook een technische aanpassing voor de nieuwe bedieningscentrale van Rijkswaterstaat.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.