'We zijn behandeld als zware misdadigers', Helmonders dienen klacht in tegen politie na arrestatie

27 juni 2014 om 00:59
nl
Twee mannen (46 en 47 jaar) uit Helmond hebben een klacht ingediend tegen de politie. Beide mannen zijn maandagnacht opgepakt vanwege geluidsoverlast na de wedstrijd Nederland-Chili. Daarbij zou de politie volgens de Helmonders buitensporig veel geweld hebben gebruikt.
Geschreven door

De politie bevestigt dat er een klacht is ingediend, maar gaat er inhoudelijk niet op in. Een speciale commissie binnen de politie onderzoekt de klacht.
GeluidsoverlastDe politie kreeg maandagavond klachten van geluidsoverlast tijdens en na de wedstrijd Nederland-Chili. Die klachten kwamen onder meer uit de Ferdinand Bolstraat. “We waren met ongeveer tien man naar de wedstrijd aan het kijken en vierden een feestje. Door de politie werden we gemaand om de muziek zachter te zetten. Dat hebben we toen gedaan, maar gaandeweg ging het volume weer omhoog. Dat zal ik niet ontkennen”, zegt een van de opgepakte mannen.
Veel verzetDe politie kwam daarop met meerdere eenheden terug om de muziekinstallatie in beslag te nemen. Daarna lopen de lezingen over het gebeurde uiteen. De politie zegt in een officieel politiebericht eerder deze week dat er bij het naar binnen gaan door de politie veel verzet van de aanwezigen was. De bewoner beweert het tegendeel. “Ik ben vrijwillig meegelopen naar de politiebus. Weliswaar met mijn handen op de rug, maar zonder verzet.”
18 hechtingenVanuit de politiebus zag hij dat er bij de arrestatie van een vriend zonder aanleiding meer geweld werd gebruikt. “Hij werd op de grond gegooid en agenten sloegen met hun wapenstokken op hem in. Hij heeft 18 hechtingen bij verwondingen aan zijn hoofd. Ook is hij door een politiehond meerdere keren in zijn rug en been gebeten. We zijn overtreders, maar we werden behandeld als zware misdadigers.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.