Medewerkers Facilicom 'staan met lege handen' en voeren actie bij Philip Morris - Omroep Brabant
Video

Medewerkers Facilicom 'staan met lege handen' en voeren actie bij Philip Morris

27 juni 2014 om 09:55 • Aangepast 24 april 2020 om 14:31
nl
Bij sigarettenfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom wordt vrijdag weer actie gevoerd. Dit keer door de ruim 180 schoonmakers, beveiligers en cateringmedewerkers van dienstverlener Facilicom. Ook zij verliezen door de productiestop bij Philip Morris hun baan.
Geschreven door

De actie begon om elf uur 's ochtends met een werkonderbreking. Ze willen een beter sociaal plan. Om kwart over twaalf begon een actievergadering in partycentrum Rozenoord. Daar is besloten dat dit weekend wordt gestaakt. De staking duurt tot de vroege dienst van maandag 30 juni. "Het werd al snel duidelijk dat de werknemers zich niet zonder slag of stoot met lege handen op straat laten zetten, aldus Leen van der List, vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten.
Moreel appelVolgens CNV Vakmensen deed een groep werknemers eerder op de ochtend voor de deuren van het hoofdkantoor van het bedrijf 'een moreel appel op de directie en de raad van commissarissen van Philip Morris'.
[Tweet:body:https://twitter.com/LeenvanderList/status/482446407794573312]
"De werknemers nemen het hen zeer kwalijk dat Philip Morris alleen een sociaal plan wilde afspreken voor de eigen vaste werknemers", zegt de CNV. De 180 werknemers van Facilicom die nu ook hun baan kwijtraken staan op dit moment met lege handen.
'Buiten hun schuld slachtoffer'De werknemers vragen Philip Morris om verantwoordelijkheid te nemen en niet zwijgend aan de kant te blijven staan. "De Facilicom-medewerkers zijn woedend en voelen zich met een fooi aan de kant gezet", zegt Leen van der List.
Peter Vlaming, bestuurder bij CNV Vakmensen vult aan: "Facilicom biedt een vergoeding die totaal niet past bij wat hier aan de hand is: deze mensen zijn buiten hun schuld het slachtoffer van de kille beslissing om een winstgevende fabriek te sluiten."
Woordvoerder Philip MorrisEen woordvoerder van Philip Morris zegt dat de tabaksgigant alle contractuele verplichtingen met Facilicom nakomt, maar dat het sociaal plan voor de medewerkers van dat bedrijf een aangelegenheid van Facilicom zelf is.
„Wij bieden gecontracteerde bedrijven geen compensatie, hebben wij steeds gezegd. Als mensen van Facilicom een beter sociaal plan willen, moeten ze bij hun eigen baas zijn. Wel willen we meepraten en -denken over hoe je aan andere opdrachten komt, maar daar betalen we niet voor”, aldus de woordvoerder.
[Tweet:body:https://twitter.com/opapierre/status/482425277558321152]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.