Het 'Palermo van West-Brabant' sluit het dossier Saskia Bolten - Omroep Brabant
Video

Het 'Palermo van West-Brabant' sluit het dossier Saskia Bolten

27 juni 2014 om 10:25
nl
Ze hebben er een punt achter gezet in Steenbergen. Een punt achter het verhaal van Saskia Bolten, de burgemeester die weg moest. In een raadsvergadering was donderdagavond het toverwoord 'sorry' te horen. De bestuurscrisis en het wegsturen van Saskia Bolten is heel pijnlijk voor de gemeenteraad.
Geschreven door

Er waren in de gemeenteraadsvergadering nog wel over en weer verwijten. Woordspelletjes en tot in detail werden zaken besproken. Het ging allang niet meer over de situatie zoals die er nu is.
Waarnemend burgemeester Vos was positief maar hield een slag om de arm. "We zijn echt op de goede weg. Ik heb alle raadsleden vanavond horen zeggen dat ze het boek willen sluiten en verder willen met Steenbergen. Of de bestuurscrisis nu echt voorbij is dat moet alleen nog wel blijken."
Vertrouwen opgezegdHaar positie werd in december onhoudbaar toen ze in een uitgelekte conceptverklaring had geschreven dat ze wilde opstappen vanwege een 'verpeste bestuurscultuur'. Ze werd met verlof gestuurd nadat de gemeenteraad het vertrouwen in haar had opgezegd. De burgemeester weigerde in eerste instantie te vertrekken.
AfscheidBurgemeester Saskia Bolten houdt dinsdag 1 juli een afscheidsreceptie in het gemeentehuis van Steenbergen. Iedereen is welkom om afscheid van haar te nemen. De afscheidsreceptie is dinsdag 1 juli van 17.00 tot 19.00 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.