Smolders neemt stiekem gesprek op om 'de waarheid' aan te tonen, CDA vindt het 'onvoorstelbaar!'

27 juni 2014 om 12:08
nl
De Tilburgse politicus Hans Smolders heeft een telefoongesprek opgenomen met commissielid Sjef Robben van het CDA. Smolders deed dit om in zijn ogen 'de waarheid' boven tafel te krijgen. Smolders, die zich vals beschuldigd voelt, zou na een vergadering CDA-raadslid Cécile van Berkel hebben uitgemaakt voor 'kutwijf'. Smolders ontkent dit en nam daarom het gesprek op.
Geschreven door

Smolders wil met het opgenomen gesprek laten horen dat Robben er vanuit gaat dat het gaat om een misverstand en dat Robben 'heel graag weer normaal met Smolders om wil gaan'. Smolders heeft geen spijt van zijn opnames. "Ik heb geprobeerd de waarheid boven tafel te krijgen", zegt de politicus. In dit soort gevallen is alles geoorloofd.
Sjef Robben vindt het opnemen van het telefoongesprek 'onvoorstelbaar'. "Ik heb inderdaad in een telefoongesprek gezegd dat we normaal met elkaar omgaan", geeft Robben toe. Maar het opnemen van het telefoongesprek vindt hij 'echt niet netjes'.
'Met recherchewerk wil ik niks te maken hebben'"Ik wist hier niks van. Had gevraagd of het opgenomen mocht worden! Voor de zesde stad van Nederland zo'n soapserie in de raad... Ik laat mij nu verder niet afleiden en ik laat mij niet wegsturen. Met recherchewerk wil ik niks te maken hebben. Daar sta ik boven."
Burgemeester Noordanus laat in een reactie weten dat hij zijn opvattingen zal delen met de direct betrokkenen. 4 juli zal hij zijn mening nader toelichten tijdens een gesprek met de fractievoorzitters over de omgangsvormen in de raad in Tilburg.
'Allang gepensioneerde oortjes'Robben verliet nadat Smolders CDA-raadslid Cécile van Berkel zou hebben uitgemaakt voor 'kutwijf' boos de zaal. Volgens Smolders is hij verkeerd verstaan.
Smolders wijt dit aan 'de allang gepensioneerde oortjes' van Robben. Volgens Smolders heeft Robben 'er spijt van dat hij zijn CDA-collega Rein Valk klakkeloos heeft geloofd'.
"Ook de persoon waar het over zou zijn gegaan, Cécile van Berkel, heeft niets gehoord en ex-wethouder Joost Möller, die echt vlakbij zit, had ook niets gehoord."
Smolders nam al eerder een gesprek op Hans Smolders nam in 2012 al eens een vertrouwelijk gesprek op met toenmalig VVD-fractievoorzitter Cécile Franssen. Toen wilde hij aantonen dat VVD- en PvdA-wethouders in de kwestie van de overleden baby in zwembad Reeshof elkaar de hand boven het hoofd hielden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.