Professionele bende steelt vermoedelijk tientallen auto's: Bulgaar uit Breda opgepakt

27 juni 2014 om 13:19
nl
Acht autodieven, onder wie een Bulgaarse man die in Breda woont, zijn begin deze week aangehouden. Ze hebben volgens de politie op professionele wijze vermoedelijk tientallen auto's gestolen. Het gaat met name om BMW's, Mini Coopers, en Citroëns.
Geschreven door

"De autodieven wisten op zeer professionele wijze auto's open te maken", meldt de politie. De wagens kregen in een loods in Vlaardingen andere kentekens. De chassisnummers, unieke identificatienummers, van de auto's werden met een slijptol weggehaald.
Bulgaarse mannenDe andere verdachten zijn vier Bulgaarse mannen, een Bulgaarse vrouw, een Nederlandse man en een Nederlandse vrouw. Zij wonen in Rotterdam, Vlaardingen en Arnhem.
Volgens een woordvoerster van het landelijke parket komt alleen een Bulgaarse man uit Breda. Of de verdachten ook in Brabant auto's hebben gestolen, kan zij nu niet melden.
Vermoedelijk doorverkochtAgenten vonden in de loods in Vlaardingen zes nieuwe auto's. Daar lagen ook auto-onderdelen. De auto's en onderdelen werden vermoedelijk doorverkocht.
[YouTube:body:http://youtu.be/qtdbFOmlcK4]
De politie heeft beslag gelegd op onder meer auto's, administratie, telefoons en computers.
Drie Bulgaren, onder wie de man uit Breda, en de Nederlander zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij blijven in ieder geval nog veertien dagen vastzitten. De vier andere personen zijn na verhoor in vrijheid gesteld in afwachting van het onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.