Politie ontkent: 'Geen pistolen getrokken bij aanhouding mannen in Waterhoefstraat in Tilburg'

27 juni 2014 om 13:41 • Aangepast 24 april 2020 om 14:32
nl
De politie heeft donderdagavond geen pistolen getrokken tijdens de arrestatie van drie personen in de Waterhoefstraat in Tilburg. Dat zegt woordvoerder Jeroen Steenmeijer. Hij spreekt daarmee het bericht van Omroep Brabant tegen waarin een verslaggever zegt dit wel te hebben gezien.
Geschreven door

Volgens Steenmeijer was het niet nodig om een dienstwapen op de verdachten te richten, omdat ze meewerkten aan hun arrestaties. "De agenten namen wel de nodige voorzichtigheid in acht, omdat de verdachten mogelijk een vuurwapen bij zich hadden."
Zilverkleurig wapenDe politie kwam donderdagavond in actie nadat ze waren gebeld over een man die met een pistool over een parkeerterrein aan de Jan Heijnsstraat rende. Hij zou het zilverkleurig wapen op een voorbijrijdende auto hebben gericht.
Meerdere eenheden gingen op de melding af. Een motoragent zag even later in de buurt twee hardlopende mannen. Een van hen voldeed aan signalement. Het duo sprong in een auto die bestuurd werd door een andere man.
Handen omhoog!In de Waterhoefstraat stopte de auto. De motoragent riep tegen de verdachten dat ze hun handen omhoog moesten doen. Vervolgens arresteerde de politie de drie inzittenden.
De verdachten zijn inwoners (30, 32 en 34) van Tilburg. Ze zijn in de cel gezet. De politie heeft het vuurwapen van de verdachte nog niet gevonden. De omgeving wordt afgezocht en camerabeelden worden bekeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.