Chauvinisme ten top: molens in onze provincie krijgen Brabantse vlag in wieken

27 juni 2014 om 14:24
nl
Als het aan een aantal grote organisaties ligt, krijgen bijna alle Brabantse molens de Brabantse vlag in de wieken. Dit bijzondere initiatief moet ertoe leiden dat de wieken van 110 molens worden voorzien van onze vlag.
Geschreven door

De Brabantse afdelingen van de Molenstichting, Monumentenwacht en de Hoeders stellen dit voor. Zij zeggen positieve reacties te hebben gehad op dit plan.
Extra aandacht molenerfgoedZij verwachten positieve gevolgen van de actie, zoals extra aandacht voor het molenerfgoed, publiciteit voor de provincie, toerisme en het profileren van Brabant als provincie met een sterke eigen identiteit.
Honderdtien van de honderddertig molens in onze provincie komen in aanmerking voor de bijzondere actie. De andere molens hebben geen wieken.
Volgend jaarDe bedoeling is dat tijdens de Nationale Molendagen 2015, zaterdag 9 en/of zondag 10 mei, de eerste molens zijn voorzien van molenzeilen in de uitvoering van de Brabantse vlag.
Deze doeken worden over de wieken getrokken als er weinig wind staat. Het aantal deelnemende molens wordt gestaag uitgebreid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.