Strafrechtdeskundige: ‘Stiekem opnemen telefoongesprek door Hans Smolders is toegestaan’

27 juni 2014 om 15:54 • Aangepast 24 april 2020 om 14:32
nl
De Tilburgse politicus Hans Smolders is niet strafbaar omdat hij een telefoongesprek met commissielid Sjef Robben van het CDA stiekem heeft opgenomen. Dat zegt emeritus hoogleraar strafrecht Theo de Roos, die verbonden is aan de Universiteit van Tilburg.
Geschreven door

De Roos: "Zolang je zelf aan een gesprek deelneemt, en dat deed Smolders, is hij niet strafbaar. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het onfatsoenlijk kan zijn. Ik kan me voorstellen dat het CDA razend is."
RelletjeEr is momenteel veel te doen in de Tilburgse politiek om een vermeende opmerking die Smolders zou hebben gemaakt. Smolders zou CDA-raadslid Cécile van Berkel hebben uitgemaakt voor 'kutwijf', na een vergadering.
Hierop liep Robben boos weg uit de zaal. Smolders ontkent dat hij Van Berkel heeft beledigd. Om zijn gelijk aan te tonen, belde hij Robben deze week op. Dat gesprek heeft hij stiekem opgenomen. In het gesprek zou Robben hebben gezegd dat het om een misverstand zou gaan. Het CDA-commissielid is woedend om de geheime opname.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.