Roep om snelle aanpak Vlietdijk in Rosmalen na zoveelste ongeluk: 'Het is net een Formule 1-baan' - Omroep Brabant
Video

Roep om snelle aanpak Vlietdijk in Rosmalen na zoveelste ongeluk: 'Het is net een Formule 1-baan'

27 juni 2014 om 17:40
nl
De Vlietdijk in Rosmalen is de laatste tijd opvallend vaak het decor van ongelukken. Op de weg zou te hard worden gereden waardoor overstekende fietsers te laat worden opgemerkt. De gemeente Den Bosch wil de oversteekplaats over twee weken aanpakken om de straat veiliger te maken, maar nu er vrijdag wéér een ongeluk gebeurde, wordt de roep om acute maatregelen steeds groter.
Geschreven door

De Vlietdijk is een lange weg die door de wijk De Groote Wielen leidt. Door een transformatorhuisje dat naast de weg staat en de hoge begroeiing is het zicht op het fietspad dat de weg doorkruist niet goed. Ondanks waarschuwingsborden, lichtmasten en haaientanden op het wegdek gaat het regelmatig mis. Omwonenden noemen het 'af en toe net een formule 1-circuit'.
Botsing bromfietser en autoVrijdagmiddag rond één uur botste een bromfietser op een auto op de oversteekplaats. Het slachtoffer moest voor controle naar het ziekenhuis, maar er was geen sprake van ernstig letsel. Ook afgelopen dinsdag raakte een 16-jarige fietsster er gewond bij een aanrijding met een auto.
Ook op 13 mei was er een ongeluk, waarbij een fietser en een auto betrokken waren. De fietser raakte lichtgewond.
'Politiecontroles of flitscamera's'Volgens Jos van Son, fractievoorzitter van Rosmalens Belang, zijn er de afgelopen tijd 'tientallen ongelukken' gebeurd. De partij vindt dat de maat nu vol is en wil dat de verkeersmaatregelen er sneller komen en niet pas over twee weken.
"Ik ga dit aankaarten bij het college, want de situatie is nu veel te onveilig", zegt Van Son. "Mochten de werkzaamheden niet naar voren kunnen worden geschoven, dan pleit ik voor meer controles door de politie of flitscamera's."
'Formule 1-circuit'Een oproepje op Facebook over het gevaarlijke verkeerspunt leverde tientallen reacties op. 'Gevaarlijk daar, ik moet er dagelijks langs. Hoe vaak ik bijna al niet geschept ben door een auto! Rijden daar ook erg hard!', schrijft Jennifer van den Broek. 'Heel onoverzichtelijk met dat stomme stroomhuisje daar', vindt Linda Flipsen. En volgens iemand anders op Facebook is het er 'rond etenstijd net het Formule 1-circuit'. Sommige mensen denken dat een fietsbrug dé oplossing is.
Beplanting weggehaaldDe gemeente Den Bosch heeft inmiddels de beplanting weggehaald. Ze laat vrijdag in een reactie weten de komende twee weken geen extra maatregelen te nemen. Op maandag 14 juli wordt begonnen met de aanleg van een middeneiland zodat de oversteekplaats meer opvalt. Ook komen er nieuwe, snelheidsremmende verkeersdrempels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.